Procesul de descentralizare, discutat cu asociaţiile administraţiei publice locale | Regionalizare
Home » Presa » Procesul de descentralizare, discutat cu asociaţiile administraţiei publice locale
Poza-22-aprilie

Procesul de descentralizare, discutat cu asociaţiile administraţiei publice locale

Luni, 22 Aprilie 2013, comunicat de presă MDRAP

Asociaţiile reprezentative ale administraţiei publice locale sunt încurajate să depună la MDRAP, în perioada imediat următoare, propuneri concrete privind descentralizarea.

Discuţiile pe aceasta tema au avut loc astăzi la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România, ai Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, ai Asociaţiei Comunelor din România şi ai Asociaţiei Oraşelor din România.

V-am invitat să veniţi în sprijinul nostru dintr-un singur motiv: primarul şi preşedintele de consiliu judeţean sunt cei care cunosc cel mai bine problemele din zonele pe care le administrează. Ei ştiu de ce atribuţii au nevoie în plan local, ca să meargă lucrurile mai bine, de ce competenţe, de ce resurse şi în ce cuantum. De aceea, îmi doresc să pornim descentralizarea pe baza unui material în care să se regăsească punctele de vedere al celor patru asociaţii, şi nu ca ministerul să impună propriul proiect.”, a afirmat viceprim-ministrul Liviu Dragnea în cadrul întâlnirii.

Reprezentanţii asociaţiilor s-au arătat interesate să contribuie la viitorul proces de descentralizare cu propuneri concrete, care să concentreze punctele de vedere primite, în timp, de la membrii lor. O nouă întâlnire între minister, membrii Consiliului Consultativ pentru Regionalizare (CONREG) şi asociaţii, în care să fie prezentate şi discutate respectivele materiale, va fi stabilită în cel mai scurt timp.

Participarea dvs. e foarte importantă nu doar în discuţia despre descentralizare, ci şi în discuţia despre viitoarele programe europene pe care MDRAP le va gestiona. Aşa cum am mai spus, ne dorim ca anul 2014 să îi găsească pe primari cu strategiile pregătite, ca să poată trece cât mai rapid la absorbţia fondurilor din viitorul exerciţiu financiar european multianual. În acest scop, facem tot ce ţine de noi ca să menţinem o informare cât mai promptă a structurilor asociative, iar ei să difuzeze informaţia mai departe, propriilor membri.”, a mai precizat Liviu Dragnea.

Structurile asociative amintite reprezintă parteneri tradiţionali ai ministerului în procesele de consultare pe teme cu impact asupra administraţiei publice locale.

| Galerie foto |