Liviu Dragnea, la Craiova: “Dacă păstrăm actualul sistem, transformăm România într-o ţară de prinţi şi cerşetori” | Regionalizare
Home » Presa » Liviu Dragnea, la Craiova: “Dacă păstrăm actualul sistem, transformăm România într-o ţară de prinţi şi cerşetori”
comunicat

Liviu Dragnea, la Craiova: “Dacă păstrăm actualul sistem, transformăm România într-o ţară de prinţi şi cerşetori”

Joi, 6 Iunie 2013, comunicat de presă MDRAP

O nouă dezbatere publică cu privire la procesul de regionalizare-descentralizare, organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în plan local, a avut loc astăzi, 6 iunie, la Craiova. Dezbaterea a fost prezidată de viceprim-ministrul Liviu Dragnea şi de oficialii locali.

“Discutăm astăzi despre ce înseamnă regionalizare şi de ce avem nevoie de regionalizare. Din păcate, în ultimii 23 de ani actualul sistem administrativ a creat o dezvoltare dezechilibrată a acestei ţări –judeţe mai bogate, mai sărace şi foarte sărace. Sunt judeţe în care o mare parte din populaţie nu are acces la minimum de condiţii de civilizaţie, la dezvoltare. Dacă păstrăm actualul sistem, transformăm România într-o ţară de prinţi şi cerşetori. Facem regiuni ca să avem o repartizare echilibrată a resurselor către toţi cetăţenii României”, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea, la începutul dezbaterii.

Ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice a prezentat rezultatele primelor studii şi analize cu privire la acest proces, partea a doua a dezbaterii fiind rezervată dialogului cu participanţii. ”Principalele obiective ale regionalizării sunt: asigurarea unui standard minim de trai, descentralizarea competențelor administrative, simplificarea sistemului administrativ și reducerea birocrației, ridicarea gradului de absorbție a fondurilor europene, stimularea colaborării și cooperării.”, a mai spus ministrul dezvoltării regionale.

* * *

Dezbaterea de la Craiova este cea de-a doua din seria de consultări organizate de MDRAP în fiecare regiune de dezvoltare. Prima dezbatere s-a desfăşurat în luna mai, la Iaşi, iar următoarea va avea loc mâine, 7 iunie a.c., la Timişoara. Dezbaterile în plan local reprezintă una dintre etapele procesului de pregătire a proiectului de regionalizare-descentralizare.

| Galerie foto |