Liviu Dragnea: ”Intentionam sa facem o reforma administrativa profunda” | Regionalizare
Home » Presa » Liviu Dragnea: ”Intentionam sa facem o reforma administrativa profunda”
comunicat_regionalizare

Liviu Dragnea: ”Intentionam sa facem o reforma administrativa profunda”

Vineri, 18 Octombrie 2013, comunicat de presa MDRAP

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a participat astăzi, 18 octombrie, la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România (AMR).”Trebuie remarcate efectele benefice ale dialogului și comunicării. Apreciez abordarea Asociației Municipiilor din România și în special analiza atentă și întrebările pertinente ridicate de asociație. Remarc în mod deosebit abordarea constructivă a AMR: Asociaţia Municipiilor nu e o structură care doar cere, ci vine şi cu propuneri şi soluţii, iar propunerile făcute sunt de înaltă expertiză.”, a remarcat ministrul Dragnea.

La reuniune s-au dezbătut o serie de subiecte de interes pentru administraţia publică locală, precum stadiul propunerilor privind îmbunătăţirea reglementărilor normative din domeniul administraţiei publice locale din România.

”Legea administrației publice locale, legea statutului funcţionarului public, legea prefectului, dar și proiectul privind descentralizarea vor face obiectul unui singur act normativ, care va fi promovat în perioada următoare”, a subliniat vicepremierul Liviu Dragnea, reiterând că ”este vorba despre o reformă administrativă profundă, procesul de descentralizare realizându-se cu asigurarea integrală a resurselor financiare.”

La evenimentul de astăzi au participat primarii municipiilor din România, reprezentanţi ai Parlamentului, ai Guvernului, precum şi parteneri şi colaboratori ai asociaţiei.

Galerie foto |